Sanat Eğitimi

Sanat eğitiminde hiçbir bireyi sanatçı, ressam, heykeltıraş yapmak değildir amaç; amaç her alanda kullanılabilir yaratıcı düşüncenin gelişimini sağlamaktır. Resmetme noktasında dileğimiz bir şeye benzeme, benzetme çabası değildir. Görsel zekâyı güçlendirmek için birçok görsel materyal incelenir, sanat tarihinden eserlere bakılır, sanatçılar tanınır; onlardan alınan ilhamla hayaller, düşünceler resmedilir. Zaman zaman yaratıcı drama ile bedensel ve sosyal…

Okuma Yazmaya Hazırlık

Bu programda, 5-6 yaş grubu çocuklarımıza ilkokula hazırlık programı uygulanmaktadır. Çocuklarımıza renk, şekil, sayı ve temel kavram kazanımları sağlamak amaçlanır. Bunun yanı sıra; “Sözel Dil Becerisi”, “Yazı Bilinci ve Yazı Öncesi Etkinlikler”, “Ses Farkındalığı”, “Dikkat Geliştirici Kavram Çalışmaları”, “Algılama”, “Hatırlama” gibi etkinlikler planlanmakta, çocuklarımızın bu alanlarda gelişmeleri desteklenerek ilkokula hazır bulunuşları sağlanmaktadır.

Halk Oyunları

Çocuklarımızın kas ve beden gelişimlerinde büyük önem arz eden halk oyunları ve modern dans çalışmalarımız Anadolu Halk Dansları ve Gençlik Kulübü’nün 30 yıllık deneyim, bilgisi ve uzman eğitmenleri öncülüğünde kurumumuzda yürütülmektedir.

Drama

Drama’nın çocuğa en büyük katkısı, tıpkı çocuk oyunlarındaki gibi, kurgu ve gerçeklik arasındaki metaforik dili kurması ve geliştirmesidir. Drama’nın en önemli işlevi eğlenme ve mutluluk duygusudur. Çocuklarda empati kurma becerisinin gelişmesine yardımcı olur.

Piyano

Piyano derslerimiz 4 – 6 yaş gruplarına verilmektedir. Çocuklarımız Güzel Sanatlar mezunu hocalarımız öncülüğünde aldıkları piyano dersleriyle nota bilgisi, kulak eğitimi almış olur. Diğer müzik dallarına da ilgi duyar ve duygusal zekası gelişir. Okulumuzda piyano derslerimiz, SASAV-Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı ile yaptığımız çözüm ortaklığı anlaşması çerçevesinde Sasav öğretmenleri tarafından verilmektedir

Satranç

Satranç; çocukların konsantrasyon, kendi kendine hakim olma, mantıklı düşünme, planlama, hesaplama, göz beyin koordinasyonu, görselleştirme, ileriyi düşünme, seçenekleri değerlendirme, somut analiz, soyut düşünce, uzun vadeli planlama, okuma yeteneği, farkındalık, kendi hareketlerinden sorumluluk duyma, sportmenlik, ahlak, takım ruhu, gurur, motivasyon, araştırma yeteneği, estetik değerlendirme, başarı ve yenilgiyi kabul etme gibi özelliklerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Müzik & Orff

Orff Metodu, çocuklara temel müzik eğitimi vermek için çocuğun alışık olduğu elemanları kullanarak tamamen doğal yolla öğrenmeyi teşvik eden, Carl ORFF tarafından geliştirilen bir metottur. Bu metodun en temel öğesi, dans, müzik, konuşma, dil, vücut ve hareket birlikteliğidir. Bu temel öğeleri kullanarak, orff metodu uygulandığında, çocukta müzikal yönden gelişme sağlanır. Aynı zamanda bu gelişmeyle birlikte,…

İngilizce

Okulumuzda İngilizce eğitimi native speaker tarafından, çocuklarımızın uygulayarak, yaşayarak, eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak şekilde verilmektedir.  Bu kapsamda okulumuzda; İngilizce eğitimlerimiz oyun ve müzik gibi uygulamalarla da desteklenmektedir. Bu sayede kısa sürede öğrenme, uzun süre akılda kalma sağlanarak ilerideki yabancı dil eğitimlerine temel oluşturulmaktadır.

Bale

Bilgi Köşkü Anaokulu olarak bu eğitimler ile çocuklarımıza kültür ve sanat eğitimi vermenin yanında fiziksel gelişimlerine de katkı sağlamaktayız. Bale ve modern dans eğitimlerimiz çözüm ortağımız AHDAT – Anadolu Halk Dansları Derneği‘nin uluslararası deneyime sahip uzman öğretmenleri tarafından verilmektedir. Balenin Çocuklar İçin Faydaları Nelerdir? Klasik balenin temelinde, kişinin hem zihninin hem de vücut yapısının disipline…